Στη Βουλή ο προϋπολογισμός

0

Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2008, το οποίο προβλέπει αυξήσεις κάτω από 3% στους μισθούς, περιορισμό προσλήψεων, αύξηση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και επιβολή ενιαίου φόρου στα ακίνητα.
Σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, το προσχέδιο προβλέπει έλεγχο των ελλειμμάτων με παρεμβάσεις σε Υγεία, Ασφαλιστικό και ΔΕΚΟ.
Ανάμεσα στα μέτρα άμεσης εφαρμογής θα είναι η επαναφορά της λίστας φαρμάκων ή η αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στις δαπάνες, το «φρένο» σε αυξήσεις μισθών και προσλήψεις στις ΔΕΚΟ, καθώς και οι αυξήσεις στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών.
Επίσης, προτείνεται εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης, η οποία αναμένεται να αποφέρει έσοδα ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Τα έσοδα θα επιστρέψουν εν μέρει στους καταναλωτές.
Ως εκ τούτου από τα 60 λεπτά η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα αγγίξει το ένα ευρώ Οι καταναλωτές θα πληρώνουν ένα ευρώ το λίτρο στο πρατήριο και μετά θα μπορούν με την απόδειξη αγοράς και μία υπεύθυνη δήλωση να λαμβάνουν πίσω περίπου 60 λεπτά ανά λίτρο.
Το προσχέδιο προβλέπει ανάπτυξη 4% και έλλειμμα 1,7% του ΑΕΠ για το 2008.

Σχόλια