Στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο για τις προμήθειες στην Υγεία

0

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις προμήθειες στο χώρο της Υγείας, με στόχο την εξοικονόμηση τουλάχιστον 500 εκατομ. ευρώ ετησίως, τα οποία θα διατεθούν για προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και για υποδομές που θα αφορούν την ψυχική υγεία.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, το νέο νομοσχέδιο προωθεί ρυθμίσεις, βάση των οποίων διαμορφώνεται ένα νέο σύστημα προμηθειών, το οποίο θα είναι ιδιαίτερα αυστηρό, με σκοπό να περιοριστούν σημαντικά τα χρέη των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές, αλλά και οι ίδιοι να αντιμετωπίζουν πλέον με συνθήκες πραγματικού ανταγωνισμού τις προσφορές τους προς τους φορείς της δημόσιας υγείας.

Συγκεκριμένα, προωθείται η δημιουργία ενός κεντρικού προγραμματισμού των προμηθειών, ο οποίος θα γίνεται από την επιτροπή προμηθειών που δημιουργείται, ενώ προβλέπεται αυστηρή τήρηση των νόμιμων διαδικασιών για την σύναψη δημοσίων συμβάσεων με διασφάλιση της διαφάνειας, της νομιμότητας και των καλύτερων προσφορών.