Στη δικαιοδοσία του Υπ. Προστασίας του Πολίτη η ΕΥΠ

0

Την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την, από 13 Οκτωβρίου του 2009, υπαγωγή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών από το υπουργείο Εσωτερικών στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη επικύρωσε κατά πλειοψηφία η Βουλή, την Τρίτη.
“Με την υπαγωγή της ΕΥΠ στο νέο υπουργείο υπηρετείται η ενιαία πολιτική ασφάλειας της χώρας” τόνισε ο αρμόδιος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, οποίος χαρακτήρισε κρίσιμης σημασίας το ζήτημα της συνεργασίας όλων των υπηρεσιών.
Ο εισηγητής της ΝΔ, Γρηγόρης Αποστολάκος, έδωσε θετική ψήφο στη νομοθετική πράξη, αναγνωρίζοντας πως με την κύρωσή της καλύπτεται μια ουσιαστική ανάγκη, αλλά, ταυτόχρονα, κάλεσε την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το οργανωμένο έγκλημα και να πάρει θέση επί της αποτρεπτικής και κατασταλτικής δράσης των καμερών, κατηγορώντας τη για σοβαρό έλλειμμα στον τομέα της δημόσιας ασφάλειας.
Από το ΚΚΕ, ο ειδικός αγορητής Αντώνης Σκυλλάκος, εξέφρασε την ανησυχία του κόμματός του για τον ρόλο της ΕΥΠ και την ανάμειξή της, όπως είπε, σε ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.
Ο ΛΑΟΣ υποστήριξε, δια του ειδικού αγορητή Ιωάννη Κοραντή, ότι η ΕΥΠ θα πρέπει να υπαχθεί στον πρωθυπουργό, ενώ, από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Φώτης Κουβέλης έθεσε θέμα σεβασμού των θεσμών από την κυβέρνηση, καθώς, όπως τόνισε, δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του Συντάγματος για τη σύνταξη νομοθετικής πράξης.

Σχόλια