Στη Δικαιοσύνη κατά του ελληνικού Δημοσίου

0

Στη δικαιοσύνη θα προσφύγει τις αμέσως επόμενες ημέρες κατά του ελληνικού Δημοσίου και του Δήμου Αθηναίων, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών κ. Ν. Αραπάκης καθώς τον τελευταίο καιρό η κατάσταση που επικρατεί γύρω από το ξενοδοχείο του έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί σημαντικά ο τζίρος του και να ακυρωθεί πλήθος κρατήσεων σε αυτό.

Οπως δήλωσε ο δικηγόρος του κ. Αραπάκη, κ. Β. Κοπανάς, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ «ο επιχειρηματίας καταφεύγει σε αυτή τη λύση, καθώς υπέστη μεγάλες οικονομικές ζημιές που προέκυψαν από την κατάσταση που επικρατούσε στην πόλη τόσο με τους μετανάστες όσο και με τους εξαρτημένους από τα ναρκωτικά». Αν και το πρόβλημα του κ. Αραπάκη δεν αφορά ουσιαστικά μόνο τη δική του επιχείρηση, καθώς πολλοί ξενοδόχοι στο κέντρο της Αθήνας αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, εν τούτοις τα μέλη της Ένωσης -στην πλειοψηφία τους- αποδίδουν την πτώση του τζίρου τους (κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους άγγιξε το 22,8%) περισσότερο στην οικονομική ύφεση που μαστίζει την παγκόσμια οικονομία και λιγότερο στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο κέντρο της Αθήνας.

Πάντως, τις επόμενες ημέρες, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου των Ξενοδόχων κ. Αραπάκης θα ζητήσει αποζημίωση για τις ακυρώσεις των κρατήσεων, αλλά και για τον τερματισμό της συνεργασίας του ξενοδοχείου με τουριστικά πρακτορεία τη Ευρώπης. Όπως τονίζει, η οικονομική ζημιά που υπέστη προσεγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Σχόλια