Στη Δικαιοσύνη οι πρυτάνεις για το μέτρο της διαθεσιμότητας

0

Στη Δικαιοσύνη αποφάσισαν να προσφύγουν οι πρυτάνεις των ΑΕΙ, αναφορικά με το μέτρο της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων, στα πλαίσια της 73ης Συνόδου τους που πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα.

Οι πρυτάνεις δήλωσαν, ότι δεν θα ανταποκριθούν στο αίτημα του υπουργείου Παιδείας, υποδεικνύοντας κατηγορίες εργαζομένων προς διαθεσιμότητα και κάλεσαν την πανεπιστημιακή και ακαδημαϊκή κοινότητα ν’ αναλάβει δράση, προκειμένου να αποτρέψει την όποια ενέργεια διάλυσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

«Κάθε είδους διαθεσιμότητα διοικητικού προσωπικού των ΑΕΙ διακυβεύει τη δυνατότητα λειτουργίας τους, στοχεύοντας έναν από τους πλέον ανταγωνιστικούς και παραγωγικούς θεσμούς της εθνικής ανάπτυξης, το Δημόσιο Πανεπιστήμιο», τονίζουν χαρακτηριστικά οι πρυτάνεις στο σχετικό ψήφισμα.

Να σημειωθεί τέλος, ότι στη Σύνοδο επισημάνθηκαν οι σημαντικές καθυστερήσεις στη χρηματοδότηση της διοικητικής αναδιοργάνωσης των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων από το ΕΣΠΑ, ενώ παράλληλα χαρακτηρίστηκαν «αδιέξοδες» οι προωθούμενες αλλαγές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς παραμένει η αδυναμία συμμετοχής των ΑΕΙ στη διαδικασία επιλογής των υποψηφίων φοιτητών.
 

Σχόλια