Στη δικαιοσύνη το επίμαχο dvd

0

Στις δικαστικές αρχές πρόκειται να παραδοθεί το επίμαχο dvd της υπόθεσης Ζαχόπουλου μετά την ολοκλήρωση της ψηφιακής επεξεργασίας από τα ειδικά εργαστήρια της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν, απεικονίζονται ο Χρήστος Ζαχόπουλος και η προφυλακισμένη πρώην γραμματέας του στο υπουργείο Πολιτισμού, σε προσωπικές στιγμές.

Τις επόμενες ημέρες ο ανακριτής αναμένεται να ζητήσει την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών τους συνδιαλέξεων και το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών της 34χρονης κατηγορουμένης, η υπεράσπιση της οποίας ετοιμάζεται να υποβάλει αίτημα αποφυλάκισης.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε τη σύσταση ομάδας «εσωτερικού ελέγχου», της οποίας επικεφαλής είναι ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού, Γιάννης Αγγέλου.
Πάντως, το Μέγαρο Μαξίμου αρνείται επισήμως την ύπαρξη τέτοιου μηχανισμού.
Σχετικά με την υπόθεση Ζαχόπουλου, η κυβέρνηση δεν αποκλείει το επίμαχο DVD που βρίσκεται στα χέρια των αρχών να είναι απόσπασμα μεγαλύτερου υλικού, καθώς και να είναι προϊόν μοντάζ, επιμένει όμως ότι έφτασε στα χέρια του διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γ.Ανδριανού ως έχει.
Η πραγματογνωμοσύνη της ΕΛ.ΑΣ. για το επίμαχο DVD έχει ολοκληρωθεί και πρόκειται να παραδοθεί σήμερα το μεσημέρι στον ανακριτή, μαζί με την απομαγνητοφώνηση των συνομιλιών που περιέχει.
Όπως μετέδωσε, χθες, το Mega, στα εργαστήρια της αστυνομίας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για την ίδια λήψη, σε ένα δωμάτιο. Εντούτοις, οι σκηνές δεν είναι διαδοχικές, με την έννοια ότι κάποια κομμάτια φαίνεται να έχουν παραληφθεί, ή να μην παρουσιάζουν αλληλουχία.
Επίσης, στο επίμαχο βίντεο υπάρχει αντιστοιχία την εικόνας με τον ήχο, δηλαδή δεν φαίνεται να έχουν προστεθεί διάλογοι εκ των υστέρων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν υπάρχουν αναφορές σε πολιτικά πρόσωπα.
Παράλληλα, πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τους διαλόγους δεν ταιριάζουν με το συγκεκριμένο οπτικοακουστικό υλικό, γεγονός που κάνει την αστυνομία να υποθέτει ότι υπάρχει και άλλο βίντεο.
Δηλώσεις για την υπόθεση Ζαχόπουλου έκανε το πρωί της Κυριακής η γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα: «Η κυβέρνηση είναι απολύτως εκτεθειμένη. Ακολουθεί μία πολιτική που αποτελεί θερμοκήπιο για νόμιμα και παράνομα σκάνδαλα. Δε θα μας παρασύρει καμία διακήρυξη του Πρωθυπουργού, ούτε η τιμωρία οποιουδήποτε πιθανού ή απίθανου ενόχου», είπε η κ. Παπαρήγα

Στο θέμα της υγείας του παρ’ ολίγον αυτόχειρα, από τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη χθες βράδυ ο τέως γγ του υπουργείου Πολιτισμού, δε διαγνώστηκε εγκεφαλική βλάβη, ωστόσο τους ιατρούς εξακολουθεί να προβληματίζει το ενδεχόμενο ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.

Σχόλια