Στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο για τον ανταγωνισμό

0

Ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας και οι υφυπουργοί Γιάννης Παπαθανασίου και Γιώργος Σαλαγκούδης έδωσαν στη δημοσιότητα το τελικό σχέδιο νόμου για τον ανταγωνισμό, που τροποποιεί και συμπληρώνει το νόμο 703/1977 «Περί ελέγχου μονοπωλίων και ολιγοπωλίων και προστασίας του ελεύθερου ανταγωνισμού». Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή και θα ψηφιστεί από την ολομέλεια πιθανότατα τον ερχόμενο Μάιο.

Σύμφωνα με τον κ. Σιούφα, με το νομοσχέδιο επέρχεται ριζική αναμόρφωση και εκσυγχρονισμός του δικαίου που διέπει τον ανταγωνισμό στην Ελλάδα και προσαρμόζεται η εθνική νομοθεσία στις ρυθμίσεις και το πνεύμα του ευρωπαϊκού δικαίου. Ο κ. Παπαθανασίου σημείωσε ότι έχει περάσει το μήνυμα στην αγορά για τη σπουδαιότητα του ρόλου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, αλλά και για το γεγονός ότι οι νόμοι εφαρμόζονται για όλους το ίδιο, χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις.
Με το νομοσχέδιο αναβαθμίζεται ο ρόλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, στην οποία δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στη δυνατότητα αυτεπάγγελτης παρέμβασης, ενώ θα μπορεί να εκδίδει πράξεις κανονιστικού περιεχομένου, κατά τα πρότυπα της ΕΕ.

Σχόλια