Στη φυλακή για το παραδικαστικό

0

Στη φυλακή οδηγούνται οι πρώην δικαστές Ευάγγελος Καλούσης και Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια μετά την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος.
Μετά από πολύμηνη διαδικασία το δικαστήριο κήρυξε ενόχους εφτά από τους συνολικά εννέα κατηγορούμενους, επιβάλλοντας ποινές από δύο ετών φυλάκιση έως 20 ετών κάθειρξη.
Η απόφαση του δικαστηρίου για καθένα από τους κατηγορουμένους έχει ως εξής:
– Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, κάθειρξη δώδεκα ετών για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που αφορά 40 εκατ. δρχ. που έλαβε το 2001 από τον επιχειρηματία Σωτήρη Κρητικό και για απόπειρα κατάχρησης εξουσίας.
Το δικαστήριο διέταξε και τη δήμευση του σπιτιού της, στη Νέα Ερυθραία, θεωρώντας ότι αγοράστηκε με χρήματα που αποτελούν προϊόν εγκλήματος και συγκεκριμένα του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
-Ευάγγελος Καλούσης, κάθειρξη 20 ετών και δυο μηνών για παθητική δωροδοκία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, απόπειρα εκβίασης, παράβαση καθήκοντος, κατάχρηση εξουσίας και ηθική αυτουργία σε αυτήν και αποσιώπηση λόγου εξαίρεσης.
-Σάκης Κεχαγιόγλου δικηγόρος, ποινή κάθειρξης έξι ετών για συνδρομή σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.
-Γιώργος Νικολακόπουλος δικηγόρος, αθώος λόγω αμφιβολιών.
-Σωτήρης Κρητικός επιχειρηματίας, φυλάκιση τεσσάρων ετών και ενός μηνός για ηθική αυτουργία σε απόπειρα κατάχρησης εξουσίας και συνδρομή σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.
-Θωμάς Αμοργιανός πρώην σύζυγος της κ. Μπουρμπούλια, φυλάκιση τεσσάρων ετών για συνδρομή σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Του αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και του πρότερου εντίμου βίου.
-Ευστράτιος Βαλυράκης επιχειρηματίας, φυλάκιση τεσσάρων ετών και έξι μηνών για ενεργητική δωροδοκία, απόπειρα εκβίασης, άμεση συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος και συνδρομή σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
-Αντώνης Γεωργίου επιχειρηματίας, φυλάκιση δυο ετών για δωροδοκία.
-Βάϊος Ευαγγελόπουλος καπετάνιος, αθώος λόγω νομικής πλάνης.
Το δικαστήριο έδωσε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής για τους καταδικασθέντες πλην των δυο πρώην δικαστών.

Σχόλια