spot_img
spot_img
ΑρχικήLaw NewsΕλλάδαΣτη Χάγη η ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας για «παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας»

Στη Χάγη η ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας για «παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας»

spot_img
spot_img
spot_img

Σήμερα αναμένεται να υποβάλει η ΠΓΔΜ στη Χάγη το υπόμνημα με την επιχειρηματολογία της σχετικά με την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατά της Ελλάδας, για «παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας».

Σύμφωνα με την κυβέρνηση των Σκοπίων, αυτό έγινε με το βέτο στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, τον περασμένο Απρίλιο.

Η ελληνική πλευρά υποστηρίζει ότι υπήρξε ομόφωνη απόφαση από όλα τα κράτη-μέλη της Συμμαχίας, η οποία προέβλεπε ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, εφόσον επιλυθεί το ζήτημα της ονομασίας.

Το υπόμνημα περιλαμβάνει, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, δηλώσεις Ελλήνων αξιωματούχων, δημοσιεύματα, εξήγηση της υπόθεσης και των δικαιωμάτων που επικαλείται η ΠΓΔΜ.
Το εκτενές έγγραφο αναμένεται να καταθέσει ο συνεκπρόσωπος της χώρας στο Διεθνές Δικαστήριο, Νικόλα Ντιμιτρόφ.

Τα Σκόπια είχαν προσφύγει εναντίον της Αθήνας το Νοέμβριο του 2008. Η Αθήνα πρέπει να απαντήσει μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2010.

spot_img

Lawjobs