Στην Αλβανία θα εκτίουν την ποινή τους οι Αλβανοί κατάδικοι μετανάστες

0

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργού Δικαιοσύνης Αναστάση Παπαληγούρα, θα αρχίσει άμεσα η μεταφορά στις φυλακές της Αλβανίας Αλβανών βαρυποινιτών για να εκτίσουν το υπόλοιπο της ποινής τους. Παράλληλα, η Ελλάδα θα χρηματοδοτήσει την ανέγερση νέας φυλακής στην Αλβανία, προκειμένου να μεταφερθούν αρκετοί Αλβανοί κρατούμενοι που έχουν καταδικαστεί και εκτίουν ποινές σε ελληνικές φυλακές.

Η ανέγερση ανάλογης φυλακής στην Ελλάδα, κατά τον Υπουργό, θα είχε πολύ υψηλότερο κόστος κατασκευής απ’ ό,τι στην Αλβανία, ενώ σημείωσε ότι υπάρχουν και ανθρωπιστικοί λόγοι, προκειμένου οι Αλβανοί κρατούμενοι στις ελληνικές φυλακές να εκτίσουν τις ποινές τους κοντά στους συγγενείς τους.

Ακόμα, ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε στη σημερινή εικόνα των ελληνικών φυλακών. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι επί 5.584 θέσεων κράτησης κρατούνται 8.541 άτομα που σημαίνει ότι η υπέρβαση κυμαίνεται σε ποσοστό από 40% έως 80%. Το σύνολο των αλλοδαπών κρατουμένων ανέρχεται σε 3.660 (ποσοστό 42,9%). Εξ’ αυτών οι 1.845 είναι Αλβανοί, οι 252 είναι Ρουμάνοι, 64 Βούλγαροι και 40 Σέρβοι, Μαυροβούνιοι, Σλοβένοι, Σκοπιανοί, Κροάτες και Βόσνιοι.

Σχόλια