Στην αντεπίθεση οι δικαστές. Προσπάθεια εξεύρεσης συμβιβαστικής λύσης από το Υπουργείο

0

Στην αντεπίθεση περνούν οι δικαστές, οι οποίοι κάνουν λόγο για κύμα διαρροών από κύκλους του Υπουργείου Οικονομικών προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης με ανακριβείς πληροφορίες και υπερβολές, που στόχο έχουν να τους πλήξουν και να στρέψουν την κοινή γνώμη εναντίον τους, σε ό,τι αφορά το θέμα των αποδοχών τους μετά τις πρόσφατες αποφάσεις του μισθοδικείου.

Οι πέντε δικαστικές ενώσεις της χώρας, στις ανακοινώσεις τους χαρακτηρίζουν την τακτική αυτή “”απαράδεκτη και αποπροσανατολιστική”” και επισημαίνουν ότι η μη τήρηση των δικαστικών αποφάσεων αποτελεί κίνδυνο για τα δικαιώματα του συνόλου των εργαζομένων της χώρας.

“”Οι δικαστικοί λειτουργοί δεν εκβιάζουν ούτε εκβιάζονται, όταν ζητούν το αυτονόητο, δηλαδή σεβασμό των αρχών του κράτους δικαίου””, καταλήγει η ανακοίνωση.

Από την πλευρά του, το Υπουργείο Οικονομικών αναζητά «έντιμο συμβιβασμό» με τους δικαστές, ζητώντάς τους να παραιτηθούν από την δικαστική διεκδίκηση των αναδρομικών τους και προτείνοντας νέο μισθολόγιο, το οποίο σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Οικονομίας. Γ. Αλογοσκούφη, δεν θα φθάσει μεν (για τους προέδρους των τριών ανωτάτων δικαστηρίων) στο επίπεδο των αποδοχών του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ωστόσο θα είναι σημαντικά αυξημένο.

Πάντως, θεωρείται βέβαιο ότι οι δικαστικές ενώσεις δεν θα δεχθούν τα μέλη τους να παραιτηθούν από τις αγωγές τους.