Στην εισαγγελία το πόρισμα της Πυροσβεστικής για την πυρκαγιά στη βορειοανατολική Αττική

0

Στη διάθεση του εισαγγελέα Πρωτοδικών, Δημήτρη Γκύζη, βρίσκεται το πόρισμα με τα στοιχεία της έρευνας, που διενήργησε η Πυροσβεστική για την καταστροφική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική, το οποίο παρέλαβε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών, Ιωάννης Σακελάκος.
Ο κ. Γκύζης θα συνεχίσει την έρευνα με συμπληρωματικές, ή και νέες καταθέσεις, ώστε να εξακριβώσει εάν η φωτιά και οι καταστροφικές συνέπειές της οφείλονται σε δόλο ή σε αμέλεια, ενώ, εφόσον εντοπίσει οποιεσδήποτε ευθύνες, θα στείλει κλήσεις για καταθέσεις με την ιδιότητα του υπόπτου σε όποια πρόσωπα κρίνει ότι πρέπει να λογοδοτήσουν.
Η εισαγγελική έρευνα έχει δύο κατευθύνσεις, καθώς θα εστιάσει τόσο στο πόρισμα της πυροσβεστικής από το οποίο φαίνεται να προκύπτουν ευθύνες για τουλάχιστον ένα πρόσωπο, όσο και σε ενδεχόμενες ευθύνες αρμόδιων κρατικών λειτουργών.
Ο κ. Σακελάκος, εξάλλου, έχει αποστείλει επιστολές προς τα αρμόδια στελέχη της υπηρεσίας δασών, στα οποία υπενθυμίζει παλαιότερη παραγγελία του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιώργου Σανιδά, για την εποπτεία, που πρέπει να ασκείται σε καμένες εκτάσεις προς αποτροπή οποιονδήποτε ενεργειών καταπατήσεων.

Σχόλια