Στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων ο εφαρμοστικός νόμος

0

Άρχισε σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής η συζήτηση του εφαρμοστικού νόμου για το μεσοπρόθεσμο οικονομικό πρόγραμμα.

Ο εισηγητής της πλειοψηφίας κ. Ν.Αλευράς αν και κατανοεί, όπως δήλωσε, την αναγκαιότητα του κατεπείγοντος, σημείωσε ορισμένες βασικές καθυστερήσεις της κυβέρνησης: «Υπάρχει σωρεία θεμάτων που θα μπορούσαν να ρυθμιστούν νωρίτερα, και να αξιοποιηθεί ο χρόνος που παρήλθε και να μην φτάσουμε την τελευταία ώρα και υπό αυτή την πίεση να συζητάμε ρυθμίσεις που τουλάχιστον στο τεχνικό τους κομμάτι έχουν πολλές δυσκολίες».

Η πρόεδρος της Επιτροπής κ.Β.Παπανδρέου διατύπωσε σαφείς επιφυλάξεις για το «κατεπείγον» του συγκεκριμένου σχεδίου νόμου τονίζοντας ότι «η επιτροπή έχει ταλαιπωρηθεί με τα κατεπείγοντα, περιμένουμε και η κυβέρνηση να λειτουργεί ως κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης και όχι μόνο να συρρικνώνει τον πολιτικό χρόνο».

Από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, η ΝΔ, το ΛΑΟΣ και η ΔΗΣΥ συναίνεσαν μόνο ως προς το διαδικαστικό μέρος του κατεπείγοντος,  ενώ το ΚΚΕ αποχώρησε διαμαρτυρόμενο προαναγγέλλοντας ότι στη συζήτηση στην Ολομέλεια θα καταθέσει αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία. Τέλος, τη διαδικασία του κατεπείγοντος κατήγγειλε και ο ΣΥΡΙΖΑ. 

link: Εφαρμοτικός Νόμος

 

Σχόλια