Στην ιστοσελίδα του ΣτΕ το e-mail του Υπ. Οικονομικών προς την τρόικα

0

Εντύπωση προκάλεσε η πρωτοβουλία του προέδρου του ΣτΕ κ. Σ. Ρίζου να αναρτήσει στην ιστοσελίδα του Δικαστηρίου ηλεκτρονική επιστολή, η οποία φέρεται ότι εστάλη από τον υπουργό Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη στην τρόικα και αναφέρεται στα δημοσιονομικά μέτρα που πρόκειται να ληφθούν από τη χώρα μας.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση “Από το γραφείο του Προέδρου εδόθη προς ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δικαστηρίου κείμενο, το οποίο δημοσιεύθηκε στον Τύπο της 2/12/2014 και το οποίο φέρεται ότι αποτελεί επιστολή του Υπουργού των Οικονομικών προς την Troika με προτεινόμενα δημοσιονομικά μέτρα. Κρίνεται ότι η ανάρτηση βοηθεί στην ενημέρωση των δικαστών”.

Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη εβδομάδα συνέρχεται η αρμόδια επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας (Τριμελής Επιτροπή Συμμόρφωσης) για να ελέγξει εάν μέσα στην προθεσμία των δύο (2) μηνών που είχε δώσει το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, συμμορφώθηκε το υπουργείο Οικονομικών στην τελεσίδικη και αμετάκλητη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για την αναδρομική επιστροφή των αποδοχών των ενστόλων όλων των Σωμάτων.

 

Σχόλια