Στην Ολομέλεια του ΣτΕ το ενιαίο μισθολόγιο

0

Συγκεκριμένα, 88 υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών έχουν προσφύγει στο ΣτΕ κατά των εκκαθαριστικών φύλλων μισθοδοσίας τους, αφού από τον Ιανουάριο του 2012 μειώθηκαν οι μηνιαίες αποδοχές τους, μαζί με τα πάσης φύσεως επιδόματα που ελάμβαναν, σύμφωνα με το νέο μισθολόγιο.

Οι προσφεύγοντες  υποστηρίζουν ότι το νέο μισθολόγιο είναι αντισυνταγματικό, αντίθετο στο Πρώτο Πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), στο Διεθνές Σύμφωνο για τα οικονομικά, κοινωνικά και μορφωτικά δικαιώματα, στο Χάρτη των θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και στη Συνθήκη για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα, με νέα αίτησή τους οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών ζητούν η υπόθεσή τους να εκδικαστεί ως πρότυπη δίκη (διαδικασία εξπρές), καθώς η μείωση στις αποδοχές τους, είναι της τάξεως του 60%, ενώ η μείωση των αποδοχών -σύμφωνα με το νέο μισθολόγιο- αφορά όλους τους δημοσίους υπαλλήλους. Η αίτηση των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών έγινε δεκτή και αναμένεται να οριστεί από τον πρόεδρο του ΣτΕ κ. Παναγιώτη Πικραμμένο η ημερομηνία συζήτησης στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.