Στην τελική ευθεία μπήκε η δίκη για τη δολοφονία Σεργιανόπουλου, μετά την απολογία του κατηγορουμένου

0

Σε μια έκδηλη προσπάθεια να ελαφρύνει τη θέση του, ο 30χρονος Γεωργιανός που κατηγορείται για τη δολοφονία του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου υποστήριξε κατά την απολογία του ενώπιον του δικαστηρίου –και πολυπληθούς ακροατηρίου κάθε ηλικίας– την περασμένη Παρασκευή ότι δεν θυμάται λεπτομέρειες για το πώς έγινε το έγκλημα.
«Ζητάω συγγνώμη από τον Θεό, την οικογένεια του θύματος και τη δική μου οικογένεια που βρίσκομαι εδώ», ήταν τα λόγια με τα οποία ξεκίνησε την απολογία του ο κατηγορούμενος. Πρόσθεσε ότι δεν ήρθε στην Ελλάδα για να σκοτώσει, αλλά δεν μπόρεσε να ελέγξει τον εαυτό του όταν θίχτηκε η αξιοπρέπειά του και φοβήθηκε. Αναφορικά με τη στιγμή της δολοφονίας, υποστήριξε πως βρισκόταν υπό την επήρεια κοκαΐνης που του είχε προσφέρει ο ηθοποιός, όταν τον είδε ξαφνικά από πάνω του με ένα μαχαίρι. «Μέσα στην παραζάλη μου, δεν κατάλαβα αν ήθελε να με σκοτώσει ή να με χρησιμοποιήσει σεξουαλικά», ισχυρίστηκε ο 30χρονος, ενώ υποστήριξε ότι δεν θυμάται πως μετά το έγκλημα έπλυνε το μαχαίρι.
Της απολογίας του κατηγορουμένου είχε προηγηθεί –κεκλεισμένων των θυρών– επίδειξη των πειστηρίων που είχε ζητήσει η υπεράσπιση. Το δικαστήριο διέκοψε για την Πέμπτη, οπότε και θα αγορεύσει η εισαγγελέας της έδρας, Ιφιγένεια Γάκη.

Σχόλια