Στις 30 Απριλίου η δίκη της αεροπορικής εταιρείας “Ήλιος”

0

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας όρισε για τις 30 Απριλίου την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας για την υπόθεση της αεροπορικής τραγωδίας με την πτώση του αεροσκάφους της εταιρείας “”ΗΛΙΟΣ”” τον Αύγουστο του 2005 στο Γραμματικό Αττικής,κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 121 άνθρωποι.
Το απόγευμα στο Δικαστήριο,στο οποίο υπήρχε το αδιαχώρητο λόγω της παρουσίας συγγενών των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας, παρουσιάστηκαν ο Ανδρέας Δράκος,Εκτελεστικός Πρόεδρος της “”ΗΛΙΟΣ””,ο Δημήτρης Πανταζής,Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας και ο Γιάνκο Στόιμενοβ, αρχιπιλότος .
Δεν παρουσιάστηκε ο Γιώργος Κικκίδης, Διευθυντής Επιχειρήσεων της εταιρείας.
Ο δικηγόρος υπεράσπισης του κ.Κικκίδη, Γιώργος Παπαϊωάννου ζήτησε αναβολή της διαδικασίας για το λόγο ότι ο πελάτης του βρίσκεται στην Αγγλία, όπου υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία διότι πάσχει από καρκίνο του οισοφάγου.
Προς υποστήριξη της αίτησης του ο κ.Παπαϊωάννου προσκόμισε τέσσερα ιατρικά πιστοποιητικά,δηλώνοντας ότι ο πελάτης του μπορεί να επιστρέψει στην Κύπρο και να παραστεί στο δικαστήριο μετά τις 27 Απριλίου.
Ο δικαστής Σταύρος Σταύρου αποδέχτηκε την αίτηση του δικηγόρου υπεράσπισης στη βάση του ότι πρέπει να υπάρχει φυσική παρουσία των κατηγορουμένων για να δηλώσουν ότι κατανοούν τις κατηγορίες που θα τους απαγγελθούν.
Εκτός από τα τέσσερα φυσικά πρόσωπα τα οποία κατηγορούνται, για την υπόθεση κατηγορείται ως νομικό πρόσωπο και η εταιρεία “”ΗΛΙΟΣ””.

Σχόλια