Στις κάλπες οι δικαστές για την εκλογή του νέου ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

0

Στις κάλπες προσέρχονται οι δικαστές για να αναδείξουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Πρώτοι ψήφισαν το Σάββατο οι δικαστές σε όλες τις περιφέρειες των Πρωτοδικείων  εκτός Αθηνών, ενώ την επόμενη Κυριακή 11 Μαΐου, ανοίγουν οι κάλπες για Αθήνα και Πειραιά. Οι υποψήφιοι κατεβαίνουν στις εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο, αλλά σε αυτό συνυπάρχουν διαφορετικές ομάδες δικαστών:
Ειδικότερα, την προεδρία της Ένωσης διεκδικούν:

Η σημερινή πρόεδρος της Ένωσης, Αρεοπαγίτης κ. Βασιλική Θάνου Χριστοφίλου, την ομάδα της οποίας αποτελούν ο Πρόεδρος Εφετών Βασίλης Μπάσης, ο Αντεισαγγελέας Εφετών Ευάγγελος Κασαλιάς, οι Πρόεδροι Πρωτοδικών Κωνσταντίνος Βουλγαρίδης, Χαράλαμπος Μαυρίδης και Μαργαρίτα Στενιώτη, ο Πρωτοδίκης Χρήστος Παπαδήμας και η Ειρηνοδίκης Σταματία Γκαρά-Δημουλέα.

Ο Εφέτης κ. Παναγιώτης Λυμπερόπουλος, μέλος του σημερινού ΔΣ με την ομάδα του η οποία αποτελείται από τους Εφέτες Μαρία Σιμιτσή-Βετούλα και Γιώργο Ευστρατιάδη, τους Προέδρους Πρωτοδικών Ελευθερία Κώνστα και Ιωάννη Παπαιωάννου, τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δημήτρη Προκοπίου, τον Πρωτοδίκη Δημήτρη Φούκα και τον Ειρηνοδίκη Άγγελο Κανά.

Ο Εφέτης κ. Νίκος Σαλάτας, πρώην μέλος του ΔΣ, με μέλη της ομάδας τους Εφέτες Βαρβάρα Πάπαρη, Θωμά Πεγιαζόγλου, τον Αντεισαγγελέα Εφετών, Ευστάθιο Βεργώνη, τους Προέδρους Πρωτοδικών Δημοσθένη Βλάχο και Ιωάννα Κατσουλίδου, τον Πρωτοδίκη Διονύση Ρεπούση και την Ειρηνοδίκη Μαρία Πετροπούλου.

Tα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, κ.Χριστόφορος Σεβαστίδης, Πρόεδρος Πρωτοδικών και κ. Χαράλαμπος Σεβαστίδης Πρωτοδικης, μαζί με τον Πρόεδρο Πρωτοδικών και Ανακριτή κατά της Διαφθοράς κ .Κώστα Σαργιώτη και την Ειρηνοδίκη, κ.Μαρία Κουβαρά, διεκδικούν για δεύτερη φορά την ψήφο των συναδέλφων τους.

Ο Πρόεδρος Εφετών και σημερινός Γενικός Γραμματέας της Ένωσης κ. Γιώργος Μανωλίδης, με πολυετή συνδικαλιστική παρουσία, κατεβαίνει για τελευταία φορά στις εκλογές ως μεμονωμένη υποψηφιότητα, καθώς σε ένα χρόνο αποχωρεί από το δικαστικό σώμα.

Σχόλια