Στις νομικές υπηρεσίες του Alpha ο συνταγματολόγος κ. Παπακωνσταντίνου

0

Ο Συνταγματολόγος, Απόστολος Παπακωνσταντίνου, αναλαμβάνει επικεφαλής των νομικών υπηρεσιών του Ομίλου Alpha, καθώς και των υπολοίπων εταιρειών συμφερόντων του κ. Δημητρίου Κοντομηνά.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ανήκει εδώ και καιρό στο δυναμικό του Ομίλου, αναλαμβάνει σε μια εποχή που το νομικό τμήμα του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, έχει πολλή δουλειά, αφού όπως είναι γνωστό το μετοχικό κεφάλαιο του σταθμού, καθώς και κάποιων επιχειρήσεων του μεγαλομετόχου του κ Κοντομηνά, βρίσκονται στο μικροσκόπιο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης το οποίο έχει καταλήξει σε συγκεκριμένα ευρήματα.

Παρά το ότι η ειδικότητα του κ Παπακωνσταντίνου, δεν συνηθίζεται στο χώρο των ΜΜΕ η φύση των ευρημάτων του ΕΣΡ είναι σίγουρα υπόθεση Συνταγματολόγου αφού το ζήτημα της «αποκλειστικής ιδιοκτησίας ενός τηλεοπτικού σταθμού» ή της «πολυϊδιοκτησίας διαφόρων Μέσων» από ένα μέτοχο, ρυθμίζεται από το πρώτο εδάφιο, του αρ.14 παρ.9 του Συντάγματος.

Υπενθυμίζεται ότι το ΕΣΡ, μόλις πριν από 15 ημέρες έδωσε παράταση στον τηλεοπτικό σταθμό προκειμένου να καταθέσει υπόμνημα σχετικά με τα ευρήματα των ειδικών επιστημόνων της αρχής, η οποία λήγει σήμερα το μεσημέρι.