Στο αρχείο η υπόθεση Τζέκου, Κεντέρη, Θάνου

0

Έκλεισε η υπόθεση των Τζέκου, Κεντέρη και Θάνου για την εμπλοκή τους με τα εργαστήρια παρασκευής απαγορευμένων ουσιών της BALCO, όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου που έγινε με την παρουσία του Χρήστου Τζέκου. Οι δύο αθλητές δεν έδωσαν το παρών.
Οι δικηγόροι της υπεράσπισης, Νικόλαος Κόλλιας και Μαρία Κευγά, μοίρασαν δήλωση στους εκπροσώπους του Τύπου, στην οποία αναφέρουν το τι προηγήθηκε και κάνουν γνωστό ότι η υπόθεση μπήκε στο «αρχείο», κάτι που σημαίνει πως δεν τίθεται θέμα ποινικής ευθύνης, με απόφαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών και του Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.
«Από την εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών ζητήθηκε στα πλαίσια της τότε διενεργούμενης προκαταρκτικής έρευνας δικαστική συνδρομή προς τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ για τη διερεύνηση τυχόν παράβασης της νομοθεσίας περί ντόπινγκ σε βάρος του Χρήστου Τζέκου, της Κατερίνας Θάνου και του Κώστα Κεντέρη.
»Ανταποκρινόμενοι στο αίτημα αυτό η εισαγγελία της Βόρειας περιφέρειας της Καλιφόρνια των ΗΠΑ διαβίβασε στο υπουργείο δικαιοσύνης της Ελλάδας το πλήρες αποδεικτικό υλικό που συγκεντρώθηκε κατά την εκεί διερεύνηση της δραστηριότητας των εργαστηρίων της BALCO, του προέδρου αυτών Βίκτορ Κόντε και ακόμη του χημικού Πάτρικ Αρνολντ και συνδέεται με τις δραστηριότητες Ελλήνων προπονητών και αθλητών.
»Το υλικό, αφού μεταφράστηκε επισήμως, αποτέλεσε τη δικογραφία νέας προκαταρκτικής έρευνας που διενεργήθηκε για τη διερεύνηση τυχόν παραβάσεων των διατάξεων περί ντόπινγκ και ιδίως της εισαγωγής πώλησης και χορήγησης σε αθλητές απαγορευμένων ουσιών. Ήδη μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας με την σύμφωνη γνώμη τόσο του εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνών, όσο και του εισαγγελέα εφετών Αθηνών η υπόθεση τέθηκε οριστικά στο αρχείο».
Σύμφωνα με την υπεράσπιση η αθώωση τους από κάθε κατηγορία για χρήση απαγορευμένων ουσιών αποτελεί μια ακόμη δικαίωση των αθλητών και του προπονητή τους οι οποίοι με την αρχή και αταλάντευτα αρνούνται οποιαδήποτε σχέση με τα εργαστήρια της BALCO και τις απαγορευμένες ουσίες που αυτά διακινούσαν.
Ο Χρήστος Τζέκος ενημέρωσε πως θα κινηθεί νομικά εναντίον δημοσιευμάτων που τον έθιξαν εκείνη την περίοδο.

Σχόλια