Στο αρχείο οι μηνυτήριες αναφορές των συμβασιούχων

0

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Στυλιανός Γκρόζος, έθεσε στο αρχείο τις μηνυτήριες αναφορές που είχαν κατατεθεί σε βάρος του πρώην προέδρου του ΑΠ, Ρωμύλου Κεδίκογλου, για την τηλεφωνική ψηφοφορία που διεξήγαγε στις 19 Απριλίου 2007, κατά τη διάσκεψη της ολομέλειας του ΑΠ στην υπόθεση των συμβασιούχων.

Οι μηνυτήριες αναφορές που κατέθεσαν εκ μέρους των συμβασιούχων οι δικηγόροι Ιωάννης Απατσίδης και ο Δ. Γεωργακόπουλος, κατηγορούσαν τον πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου για ψευδή βεβαίωση σε βαθμό κακουργήματος, για παράβαση καθήκοντος και αποσιώπηση λόγω εξαίρεσης.
Η Πρωτοβουλία Πολιτών ζητούσε την αυτοεξαίρεση του κ. Κεδίκογλου από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου που αποφάσισε για την υπόθεση των συμβασιούχων.

Κατά την διάσκεψη της Ολομέλειας, τρία μέλη του δικαστηρίου απουσίαζαν και ψήφισαν τηλεφωνικά. Ο κ. Κεδίκογλου με δήλωσή του επιβεβαίωσε την απουσία των τριών μελών και διευκρίνισε ότι είναι πάγια πρακτική στον Άρειο Πάγο, όταν απουσιάζουν δικαστές από τις διασκέψεις να ψηφίζουν τηλεφωνικά.

Στην 18σέλιδη διάταξή του ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου έκρινε αβάσιμους όλους του ισχυρισμούς των μηνυτών και αναφέρει πως είναι πάγια τακτική στις διασκέψεις της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου να απουσιάζει μικρός αριθμός δικαστών (τρεις ή τέσσερις) και οι απουσιάζοντες δικαστές να ψηφίζουν τηλεφωνικά. Ο κ. Γκρόζος επίσης παραθέτει πέντε περιπτώσεις από τον παρελθόν απουσίας δικαστών από τις διασκέψεις.

Σύμφωνα με τον κ. Γκρόζο, η τηλεφωνική ψηφοφορία δεν επηρέασε το τελικό αποτέλεσμα της κρίσεως του δικαστηρίου, λόγω της μεγάλης διαφοράς μεταξύ των μελών της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας.

Σχόλια