Στο δικαστήριο επτά για τα επεισόδια στη Σύνοδο Κορυφής του 2003

0

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης επτά άνθρωποι που είχαν συλληφθεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την περίοδο της Συνόδου Κορυφής στη Θεσσαλονίκη, τον Ιούνιο του 2003, παραπέμπονται σε δίκη για κακούργημα. Πρόκειται για τους Μιχάλη Τραϊκάπη, Δημήτρη Φλιούρα, Σπύρο Τσίτσα, Σουλεϊμάν Ντακντούκ και Πέρεθ Γκόρεθ Φερνάντο, οι οποίοι παραπέμπονται στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, καθώς και για δύο ακόμη άτομα, που παραπέμπονται στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων.

Οι παραπάνω κατηγορούνται για κατασκευή, κατοχή και έκρηξη εκρηκτικών υλών, φθορά ξένης περιουσίας, εμπρησμό και βιαιοπραγίες. Κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος αντιμετωπίζει μόνο ένας από τους διαδηλωτές, καθώς το βούλευμα τον απαλλάσσει από την κατηγορία της έκρηξης και της κατασκευής εκρηκτικών υλών.

Παράλληλα, έξι ακόμη διαδηλωτές θα δικαστούν ως κατηγορούμενοι για τα επεισόδια της συγκέντρωσης ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στις 10 Οκτωβρίου με την κατηγορία ότι συμμετείχαν σε δημόσια συνάθροιση πλήθους που διέπραξε βιαιοπραγίες.