Στο δικαστήριο οι υπεύθυνοι για τις απάτες σε βάρος επενδυτών

0

Διεκόπη χθές, λόγω δικονομικών προβλημάτων και θα συνεχισθεί αύριο η δίκη για την υπόθεση της υπεξαίρεσης και απάτης σε βάρος επενδυτών, με κατηγορούμενους τους υπευθύνους των εταιρειών ΑΣΤΡΕΑ και Tetraktys ΑΕΛΔΕ.

Αύριο θα συνεχιστεί και η δευτεροβάθμια δίκη που άρχισε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, με κατηγορούμενους 13 ιδιοκτήτες χρηματιστηριακών εταιρειών και επιχειρηματίες, για την υπόθεση της χειραγώγησης μετοχών στο Χρηματιστήριο, κατά το χρονικό διάστημα 1999 – 2000.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι υπεύθυνοι των δύο εταιρειών, ΑΣΤΡΕΑ και Tetraktys ΑΕΛΔΕ, φέρεται ότι εξαπάτησαν επενδυτές, προσελκύοντάς τους με την υπόσχεση υψηλών αποδόσεων που, όπως έλεγαν, θα υπερέβαιναν το 30%, οι οποίες όχι μόνο δεν δόθηκαν αλλά το ποσό που χάθηκε ανέρχεται στα 11,5 δισεκατομμύρια δραχμές.

Στην άλλη δίκη, που επίσης θα συνεχισθεί αύριο, κατηγορούμενοι είναι, μεταξύ άλλων, οι Παν. Κονταλέξης, Γιώργος Μπατατούδης, Σπύρος Τασόγλου και Κωνσταντίνος Στέγκος.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτοδίκως είχαν κριθεί ένοχοι και είχαν καταδικασθεί σε ποινές φυλάκισης από τρία έως πέντε έτη, καθώς και σε χρηματική ποινή συνολικού ύψους 550. 000 ευρώ.

Σχόλια