Στο εδώλιο 21 άτομα για το παραδικαστικό κύκλωμα

0

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε τις αιτήσεις αναιρέσεως των δικηγόρων Σ. Κεχαγιόγλου και Γ. Νικολακόπουλου, οι οποίοι ζητούσαν να αναιρεθεί το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών 21 άτομα (οκτώ δικαστές, οκτώ δικηγόροι, ο πρώην αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης, ένας στρατιωτικός γιατρός, δύο δικαστικοί υπάλληλοι και μια αστρολόγος), εμπλεκόμενα στο παραδικαστικό κύκλωμα, για στημένες δίκες, απάτες και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Μεταξύ των 21 ατόμων περιλαμβάνονται και οι δύο δικηγόροι που είχαν καταθέσει τις αναιρέσεις στον Άρειο Πάγο.
Κεντρικά πρόσωπα -με βάση τη δικογραφία- εμφανίζονται η καταζητούμενη εδώ και χρόνια πρώην ανακρίτρια Αντωνία Ηλία, ο πρώην αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης, ο πρώην εισαγγελέας Εφετών Νίκος Αθανασόπουλος και οι δικηγόροι Σ. Κεχαγιόγλου, Γ. Νικολακόπουλος και Νίκος Εμμανουηλίδης.
Οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται, μεταξύ άλλων και κατά περίπτωση, για απάτη, νομιμοποίηση κερδών από παράνομες δραστηριότητες, δωροδοκία, παράβαση καθήκοντος, αποσιώπηση λόγου εξαίρεσης και συμμορία.