Στο εδώλιο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ

0

Στο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκε για να δικαστεί αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., που φέρεται ότι με αφορμή μια θέση στάθμευσης συνεπλάκη με 41χρονο ιδιώτη, τον πυροβόλησε με το υπηρεσιακό του περίστροφο και τον τραυμάτισε στα κάτω άκρα. Στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου θα καθίσει και ο παθών.
Σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ο 51χρονος -πρώην διοικητής Αστυνομικού Τμήματος της Θεσσαλονίκης- κατηγορείται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και οπλοχρησία. Ο δε 41χρονος αντιμετωπίζει τα αδικήματα της εξύβρισης, της απειλής, της αντίστασης και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 3 Ιουνίου του 2007 στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Οι δύο άνδρες διαπληκτίστηκαν μεταξύ τους, επειδή το σταθμευμένο αυτοκίνητο του 41χρονου, εμπόδιζε -κατά τον αστυνομικό- την κυκλοφορία των οχημάτων. Η μία κουβέντα έφερε την άλλη, οι δύο άνδρες πιάστηκαν στα χέρια και κατόπιν ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. -Αστυνόμος Β- επέστρεψε στο αυτοκίνητό του, πήρε το υπηρεσιακό του περίστροφο και πυροβόλησε εναντίον του 41χρονου.
Κατά την απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας, ο αστυνομικός υποστήριξε ότι το όπλο του εκπυρσοκρότησε, έπειτα από πάλη που προηγήθηκε. Σημείωσε δε ότι ο ιδιώτης τον έβρισε χυδαιότατα και η συμπεριφορά του αυτή τού δημιούργησε σύγχυση, ένταση και ταραχή.
Κατά το παραπεμπτικό βούλευμα, ο 41χρονος «προσέβαλε την τιμή του αστυνομικού, καθυβρίζοντάς τον», «προκάλεσε σ’ αυτόν τρόμο και ανησυχία, απειλώντας τον με βία» και «με πρόθεση τού προξένησε σωματική κάκωση».

Σχόλια