Στο εδώλιο διευθυντής τράπεζας για παράτυπη χορήγηση δανείων

0

Στο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης παραπέμπεται για να δικαστεί διευθυντικό στέλεχος υποκαταστήματος τράπεζας της ανατολικής Θεσσαλονίκης κατηγορούμενος για παράτυπη χορήγηση 45 δανείων συνολικής αξίας άνω των 650.000 ευρώ.
Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, παραπέμπονται να δικαστούν μαζί του άλλα τρία άτομα που ανέλαβαν να βρίσκουν πελάτες, εισπράττοντας προμήθεια επί του ποσού των χορηγηθέντων δανείων.
Ο πρώην διευθυντής της τράπεζας θα δικαστεί για απιστία κατ’ εξακολούθηση, ενώ οι τρεις συγκατηγορούμενοί του για άμεση συνεργία στην παραπάνω πράξη.
Οι πελάτες που δανειοδοτήθηκαν ήταν κατά κύριο λόγο άτομα που δεν μπορούσαν να λάβουν δάνειο από άλλες τράπεζες, ενώ κάποιοι εξ αυτών ήταν καταχωρημένοι στη λίστα του «Τειρεσία» για χρέη.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο υπάλληλος είχε αναλάβει προσωπικά και εξ’ ολοκλήρου τις εγκρίσεις δανείων και διαχειριζόταν μόνος του τις πιστοδοτήσεις σε όλα τους τα στάδια.

Μάλιστα, κάποια δάνεια εγκρίθηκαν χωρίς να έχουν συγκεντρωθεί τα απαραίτητα δικαιολογητικά και άλλα με ψευδή εισοδήματα.