Στο εδώλιο ο Παλαιοκώστας για την “κινηματογραφική απόδραση”

0

Ενώπιον της δικαιοσύνης οδηγήθηκαν χθες ο βαρυποινίτης Βασίλης Παλαιοκώστας και άλλα εννέα άτομα που κατηγορούνται για την «κινηματογραφική» απόδραση με ελικόπτερο του κακοποιού από τις φυλακές Κορυδαλλού τον Ιούνιο του 2006, αλλά και για την δολοφονία του Κ. Κουτελιέρη και του Γ. Κάτσιου στο Περιστέρι το Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου.

Η σύζυγος του δολοφονημένου Κ.Κουτελιέρη επέρριψε ευθύνες στην ελληνική αστυνομία και υποστήριξε ότι «οι διωκτικές αρχές προσπάθησαν να καθοδηγήσουν την σκέψη της, ώστε να υποπτευθεί ως ηθικό αυτουργό τον κατηγορούμενο Βασίλη Στεφανάκο, ο οποίος σύμφωνα με δικαστικό βούλευμα μαζί με τον συγκατηγορούμενό του Γ. Τσακογιάννη σχεδίασαν και εκτέλεσαν το σχέδιο της απόδρασης του Παλαιοκώστα με το ελικόπτερο, ενώ είχε συμμετοχή και στις δύο δολοφονίες».

Επίσης είπε ότι μάρτυρας που εξετάσθηκε από τους αστυνομικούς εκβιάστηκε προκειμένου να καταθέσει ότι ήταν στο σημείο του φόνου και είδε ως δολοφόνο τον Αλβανό Αλκέτ Ριζάι. Σημειώνεται πάντως ότι και οι 10 από τους 12 κατηγορούμενους που βρίσκονται στο εδώλιο αρνήθηκαν την κατηγορία της «σύστασης εγκληματικής οργάνωσης».

Από τις επιμέρους κατηγορίες για τις δύο υποθέσεις ο Ριζάι αποδέχθηκε μόνο την απόδραση, ο Β. Παλαιοκώστας επιφυλάχθηκε, ο Β. Στεφανάκος αποδέχθηκε μόνο την κατηγορία για την «υπόθαλψη εγκληματία», ενώ ο Γ. Τσακογιάννης δήλωσε αθώος όπως και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι.

Εν τω μεταξύ, ο συνήγορος των Β. Στεφανάκου, Κ. Τρίμη και Ελ. Φίλη υπέβαλε ένσταση ακυρότητας για το υλικό που χρησιμοποιήθηκε για την στήριξη του κατηγορητηρίου, στην περίπτωση των πελατών του και αντλήθηκε από ψηφιακό δίσκο η λήψη του οποίου όμως αποτελεί αξιόποινη πράξη.

Σχόλια