Στο επίκεντρο της δικογραφίας Ζαχόπουλου ο κομιστής του DVD

0

Παραδόθηκε, χθες, στους διαδίκους η δικογραφία για την υπόθεση εκβίασης εις βάρος του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστου Ζαχόπουλου, την οποία χειρίζεται ο δεύτερος ειδικός ανακριτής Δ. Οικονόμου. Τις επόμενες ημέρες συντάσσονται τα κατηγορητήρια και αρχίζουν οι κλήσεις σε απολογία.

Η δικογραφία περιλαμβάνει όλες τις μαρτυρικές καταθέσεις που έχει λάβει ο ανακριτής, καθώς και όσα στοιχεία έχει παραλάβει από την άρση του τηλεφωνικού και τραπεζικού απορρήτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, από τα όσα διέρρευσαν για το περιεχόμενο της κατάθεσης του διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γ. Ανδριανού, ο δημοσιογράφος Θέμος Αναστασιάδης είναι το πρόσωπο που παρέδωσε το DVD στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Ανδριανός φέρεται να έχει πει στον ανακριτή ότι στο ραντεβού ο κ. Αναστασιάδης δεν ζήτησε ανταλλάγματα για το DVD, δεν είπε από πού προέρχεται το επίμαχο υλικό, ούτε αν είναι μονταρισμένο ή όχι, παρά μόνο ότι περιέχει προσωπικές στιγμές του Χρ. Ζαχόπουλου.

Ακόμη, σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν από την κατάθεση του διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου, ο Γ. Αγγέλου φέρεται να δήλωσε στον ανακριτή ότι δεν γνωρίζει το όνομα του κομιστή του DVD, καθώς ο Γ. Ανδριανός ήθελε να τηρήσει το δημοσιογραφικό απόρρητο και δεν του κατονόμασε το πρόσωπο που παρέδωσε το υλικό.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τόσο ο Γ. Ανδριανός, όσο και ο Γ. Αγγέλου φέρονται να δήλωσαν πως ο Χρ. Ζαχόπουλος δεν τους μίλησε για εκβιασμό, αλλά για πιέσεις που του ασκούνταν.

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού φέρονται να είπαν ακόμη στον ανακριτή πως σχημάτισαν την εντύπωση ότι ο κ. Ζαχόπουλος γνώριζε για το DVD και πως φοβόταν μήπως δημοσιοποιηθεί, για το λόγο αυτό αποφάσισε να παραιτηθεί από γγ του υπουργείου Πολιτισμού.

Σε ανακοίνωσή του, ο δημοσιογράφος Θ. Αναστασιάδης -μεταξύ άλλων- επισημαίνει: «Σήμερα κατέρρευσε η θεωρία περί εκβιασμού και συναλλαγής. Αύριο θα καταρρεύσει και η διάτρητη θεωρία περί κομιστή. Αυτό που θα μείνει είναι η πολιτικο-εκδοτική σκευωρία εις βάρος μου».

Νωρίτερα, εκ μέρους του κ. Αναστασιάδη κατατέθηκε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έγγραφο, με το οποίο καλεί τις αρχές αυτές να προβούν σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την προστασία των προσωπικών του δεδομένων και της προσωπικότητας του «εφαρμόζοντας τους κείμενους Νόμους προς κάθε κατεύθυνση και όχι επιλεκτικά».

Σχόλια