Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η Ελλάδα λόγω μη εφαρμογής Οδηγίας για την εργασία

0

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο παραπέμπεται η Ελλάδα για τη μη εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας 200/34/ΕΚ για την οργάνωση του χρόνου εργασίας, όπως προκύπτει από την απάντηση του αρμόδιου για την Απασχόληση επίτροπου Βλαντιμίρ Σπίντλα σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δημήτρη Παπαδημούλη.

Ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε ότι στην Ελλάδα οι εργασιακές σχέσεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού δεν έχουν προσαρμοστεί σύμφωνα με τις διατάξεις των Οδηγιών 93/104/ΕΚ και 2000/34/ΕΚ.

Στην απάντησή του ο Τσέχος επίτροπος αναφέρει ότι όσον αφορά τη μεταφορά της οδηγίας 2000/34/ΕΚ «η Επιτροπή ξεκίνησε διαδικασία παράβασης εναντίον της Ελλάδας για τη μη κοινοποίηση των εθνικών μέτρων μεταφοράς της οδηγίας στην προβλεπόμενη ημερομηνία, δηλαδή την 1η Αυγούστου 2003 για όλους τους τομείς και τις δραστηριότητες, εκτός από τους ασκούμενους ιατρούς. Μετά την αποστολή στην Ελλάδα της προειδοποιητικής επιστολής και της αιτιολογημένης γνώμης που προβλέπεται στο άρθρο 226 της Συνθήκης, η Επιτροπή αποφάσισε, στις 14 Δεκεμβρίου 2004, να παραπέμψει την υπόθεση αυτή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο».

Όσον αφορά την εφαρμογή της Οδηγίας 93/104/ΕΚ, ο επίτροπος αφήνει να εννοηθεί ότι δεν παραπέμπει την Ελλάδα γιατί η Επιτροπή έχει εισηγηθεί με πρότασή της την τροποποίηση αυτής της Οδηγίας.

Σχόλια