Στο ΦΕΚ τα ασυμβίβαστα των μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού [Α 134]

Αναμένεται η διαπιστωτική πράξη εκ μέρους του υπουργού Ανάπτυξης

0

Εκτός Επιτροπής Ανταγωνισμού αναμένεται να τεθεί εντός των ερχομένων ημερών η κ. Βασιλική Θάνου, μετά τη δημοσίευση του Νόμου 4623/2019, ο οποίος δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και μεταξύ άλλων προβλέπει συγκεκριμένα ασυμβίβαστα για την επιλογή του Πρόεδρου και των μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Ειδικότερα, στο άρθρο 101 του Ν.4623/2019 [ΦΕΚ – Α134], αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Η ιδιότητα του Προέδρου, του Αντιπροέδρου και του μέλους (τακτικού ή αναπληρωματικού) της Επιτροπής Ανταγωνισμού είναι ασυμβίβαστη με την οποιαδήποτε μορφής κατοχή θέσης ή ανάθεση καθηκόντων ή απόσπαση ή άλλως απασχόληση στο γραφείο του πρωθυπουργού ή σε γραφείο της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού ή σε γραφείο μέλους της Κυβέρνησης ή σε πολιτικό γραφείο μέλους της Κυβέρνησης ή στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης ή σε γραφείο Γενικού ή Ειδικού Γραμματέα Υπουργείου, για μια πενταετία μετά την λήξη της εν λόγω κατοχής θέσης ή της ανάθεσης ή της απόσπασης ή της απασχόλησης αντιστοίχως , συμπεριλαμβανομένων της απόσπασης υπαλλήλου ή της κατοχής θέσης μετακλητού υπαλλήλου, συμβούλου, συνεργάτη ή έμμισθου/άμισθου προϊστάμενου σε ένα από τα ως άνω γραφεία ή στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης».

Υπενθυμίζεται πως η κ. Θάνου, έχει δηλώσει ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί. Επίσης, σημειώνεται ότι για το ίδιο θέμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επικοινωνία με την Ευρωπαία Επίτροπο Ανταγωνισμού, Margrethe Vestager. Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, η συζήτηση διεξήχθη σε θετικό κλίμα.

Σχόλια