Στο Ηράκλειο θα εδρεύει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών

0

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκφράζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη δέσμευσή της ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (Enisa) θα έχει ως έδρα του το Ηράκλειο της Κρήτης.

Αυτό προκύπτει από την απάντηση της αρμοδίου για θέματα Κοινωνίας της Πληροφορίας και ΜΜΕ επιτρόπου Βίβιαν Ρέντιγκ, στην ερώτηση των κρητικής καταγωγής ευρωβουλευτών, Κωστή Χατζηδάκη και Μανώλη Μαυρομμάτη της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρου Αρναουτάκη και Νίκου Σηφουνάκη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του Γιώργου Χατζημαρκάκη, που εκλέγεται με το Φιλελεύθερο Κόμμα της Γερμανίας αλλά κατάγεται από την Κρήτη.

Συγκεκριμένα, η κ. Ρέντινγκ δήλωσε «δεν ασκήθηκε οιαδήποτε πίεση», ώστε να διατηρηθεί η έδρα του νέου ευρωπαϊκού οργανισμού στις Βρυξέλλες και τόνισε ότι σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που ελήφθη στις 12 και 13 Δεκεμβρίου 2003, και την επιλογή των ελληνικών αρχών (η σχετική απόφαση δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 11 Φεβρουαρίου 2004), ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών θα έχει ως έδρα του το Ηράκλειο.

Το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τη μεταφορά του οργανισμού στο Ηράκλειο αναμένεται να δηοσιοποιηθεί στην ιστοσελίδα http://www.enisa.eu.int

Σχόλια