Στο μικροσκόπιο εκ νέου οι δικογραφίες για εμπορία ναρκωτικών στα Ζωνιανά

0

O εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Σανιδάς ζήτησε από τον εισαγγελέα Εφετών της Κρήτης τον επανέλεγχο όλων των υποθέσεων περί εμπορίας ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή των Ζωνιανών, που έχουν τεθεί στο αρχείο από το 1995 έως σήμερα.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε επίσης να ερευνηθεί αν εκκρεμούν δικογραφίες για εμπορία ναρκωτικών σε βάρος υπόπτων ή συλληφθέντων σε καταφατική περίπτωση πότε επελήφθησαν οι δικαστικές αρχές και σε ποιο στάδιο της ποινικής διαδικασίας ευρίσκονται οι υποθέσεις.
Ακόμα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε να ερευνηθούν γενικότερα σε όλη την Κρήτη εάν στους ανακριτές ή στα δικαστήρια της περιφέρειας τους εκκρεμούν υποθέσεις ναρκωτικών ή εγκλημάτων βίας.
Παράλληλα, ο κ. Σανιδάς εισηγήθηκε να ελεγχθεί η βασιμότητα δημοσιευμάτων περί πολιτικής προστασίας κακοποιών στα Ζωνιανά καθώς και σε ποιες υποθέσεις υπήρξε παρέμβαση πολιτικού προσώπου σε αστυνομικό. Ειδικότερα, σε περίπτωση που ισχύει κάτι τέτοιο να διερευνηθεί και σε ποιες υποθέσεις έγινε παρέμβαση από αστυνομικούς ώστε να βοηθήσουν εμπόρους ναρκωτικών και ποια η τύχη των υποθέσεων αυτών.
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση με ανακοίνωσή της ζητά άμεσα μέτρα στήριξης της κοινότητας.

Μεταξύ αυτών, δημιουργία ΚΑΠΗ, ολοκλήρωση αθλητικών εγκαταστάσεων καθώς και αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης.

Σχόλια