Στο μικροσπόπιο της Επιτροπής Ανταγωνισμού τα δρομολόγια των Olympic Air και Aegean Airlines

0

Σύμφωνα με έγγραφο του προέδρου της Επιτροπής Αναταγωνισμού κ.Δ.Κυριτσάκη, που προσκόμισε στη Βουλή ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Ρόβλιας, απαντώντας σε σχετική
ερώτηση του βουλευτή κ.Στ.Καλογιάννη, στο μικροσπόπιο της Επιτροπής Ανταγωνισμού έχουν τεθεί τα δρομολόγια της Olympic Air και της Aegean Airlines.Ειδικοτερα, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Επιτροπής, επανεξετάζονται όλες οι αλλαγές στα δρομολόγια των δύο εταιρειών τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Όπως σημειώνει ο κ. Κυριτσάκης, ο τυχόν αντιανταγωνιστικός χαρακτήρας της διακοπής δρομολογίων των δύο αεροπορικών εταιρειών, ήδη πριν από την απόρριψη του σχεδίου συγκέντρωσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διερευνάται από τις υπηρεσίες της Επιτροπής, βάσει σχετικών καταγγελιών αλλά και βάσει αυτεπάγγελτης έρευνας. Επίσης τονίζεται ότι «για την πρόληψη και την καταστολή τυχόν αντιανταγωνιστικών πρακτικών, διενεργήθηκε ήδη από το καλοκαίρι του 2010 επιτόπιος έλεγχος στα γραφεία τους από τους εντεταλμένους υπαλλήλους της Επιτροπής».

Σχόλια