Στο Μόναχο με νέο ένταλμα σύλληψης ο Ζαγοριανός

0

Ο εισαγγελέας εκδόσεων και ο ανακριτής της υπόθεσης της Siemens μεταβαίνουν στο Μόναχο με στόχο να διευκολυνθεί η διαδικασία παράδοσης του Μ. Χριστοφοράκου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Δένδιας, ενέκρινε το αίτημα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργίου Σανιδά, να μεταβούν με δαπάνη του υπουργείου Δικαιοσύνης στο Μόναχο o προϊστάμενος του Τμήματος Εκδόσεων της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Ευάγγελος Παντιώρας, και ο ανακριτής της υπόθεσης της Siemens, Νικόλαος Ζαγοριανός.

Η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρει ότι οι δύο δικαστικοί λειτουργοί θα μεταβούν στο Μόναχο «προκειμένου να επισπευσθεί και να διευκολυνθεί η διαδικασία παράδοσης στην Ελλάδα του κατηγορούμενου για την υπόθεση της Siemens, Μ. Χριστοφοράκου, ο οποίος συνελήφθη στη Βαυαρία, σε εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, που εξέδωσαν οι ελληνικές δικαστικές αρχές».

Εν τω μεταξύ, ο 4ος ανακριτής προχώρησε στην έκδοση νέου εντάλματος σύλληψης για τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Siemens.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Mega, το ένταλμα σύλληψης θα μετατραπεί σε διεθνές για να διαβιβαστεί και στη Γερμανία επαναλαμβάνοντας το ελληνικό αίτημα για έκδοση του Χριστοφοράκου.

Από την πλευρά του ο πρώην επικεφαλής της Siemens εμφανίζεται απρόθυμος όσον αφορά στην επιστροφή του στην Ελλάδα.

Οι συνήγοροί του στη Γερμανία υποστήριξαν σε συνέντευξή τους στη Deutsche Welle πως ο κ. Χριστοφοράκος εκτιμά ότι η «ζωή του κινδυνεύει» στην Ελλάδα καθώς «η υπόθεση της Siemens έχει συνέπειες για δεκάδες Έλληνες πολιτικούς».

Σχόλια