Στο πειθαρχικό συμβούλιο η υπόθεση Μπάγια

0

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας, Σωτήρης Μπάγιας παραπέμφθηκε στο επταμελές πειθαρχικό συμβούλιο με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης εξαιτίας των όσων έχει καταγγείλει για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης.
Ο κ. Μπάγιας κατηγορείται για βάναυση προσβολή του κύρους της Δικαιοσύνης, ασυμβίβαστη συμπεριφορά με το αξίωμα του δικαστικού λειτουργού και έλλειψη συναίσθησης της ιδιότητας του δικαστικού λειτουργού.
Στο πλευρό του κ. Μπάγια τάχθηκαν όλες οι δικαστικές ενώσεις, οι δικηγόροι, καθώς και η αντιπολίτευση, ωστόσο η εισαγγελία του Αρείου Πάγου δεν επείσθη ούτε από τις διαμαρτυρίες, ούτε από τα επιχειρήματα που πρόβαλε ο ίδιος ο κ. Μπάγιας, παραπέμποντάς τον σε δίκη με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης.
Το ΠΑΣΟΚ με δήλωση του συνταγματολόγου Γιώργου Παπαδημητρίου μιλάει για «κλίμα φοβίας» στους δικαστικούς λειτουργούς από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά και επισημαίνει: «Με την πρωτοβουλία του, που θυμίζει άλλες εποχές, επιχειρεί να τραυματίσει καίρια την ανεξαρτησία και το φρόνημά τους. Είναι όμως καταδικασμένη σε αποτυχία. Ας είναι βεβαιος ότι το μόνο που θα πετύχει είναι να επιφέρει πρόσκαιρα μία αναίτια ρωγμή και έναν αναίτιο διχασμό στη δικαιοσύνη».
«Πρόκειται για μία απαράδεκτη ενέργεια, προσβλητική ουσιωδών δικαιωμάτων του κάθε πολίτη και εν προκειμένω ενός δικαστικού λειτουργού, ο οποίος το μόνο που έκανε ήταν να διατυπώσει -όπως είχε δικαίωμα και υποχρέωση- κριτικές απόψεις για τη λειτουργία της δικαιοσύνης», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης.

Σχόλια