Στο Πειθαρχικό τέσσερις δικηγόροι του ΔΣΑ για τηλεοπτικές τους εμφανίσεις

0

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Παξινός άσκησε την Τετάρτη πειθαρχική δίωξη κατά τεσσάρων δικηγόρων, οι οποίοι εμφανίζονται σε τηλεοπτικά «παράθυρα» και εκπομπές ως συνήγοροι του Πατριάρχη Ιεροσολύμων, του μητροπολίτη Βόστρων και του Απόστολου Βαβύλη. Πρόκειται για τους Αλ.Κούγια, Φρ.Ραγκούση, Γ.Αλφαντάκη και Ιωάννη Βλάχο.

Σύμφωνα με την πειθαρχική δίωξη, με τις εμφανίσεις τους σε ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές, οι εν λόγω δικηγόροι παρέβησαν τον Κώδικα Δικηγόρων και τον Κώδικα Δεοντολογίας και υπέπεσαν στο παράπτωμα της αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς, της απείθειας προς τον ΔΣΑ και της αθέμιτης προβολής και διαφήμισης. Επιπλέον, αναφέρεται ότι οι ραδιοτηλεοπτικές εμφανίσεις των τεσσάρων, κατά τις οποίες μετατρέπονται σε εκπροσώπους Τύπου των εντολέων τους και καταθέτουν μαρτυρίες των όσων οι πελάτες τους έχουν εμπιστευτεί, αποσκοπούν στην προβολή και διαφήμισή τους.

Στη δίωξη τονίζεται ότι οι τέσσερις δικηγόροι λοιδωρούνται και χλευάζονται από τρίτα πρόσωπα που συμμετέχουν σε τηλεοπτικές εκπομπές, με αποτέλεσμα το δικηγορικό λειτούργημα να υποβιβάζεται σε κωμικό συντελεστή αύξησης της τηλεθέασης.

Σχόλια