Στο πειθαρχικό του ΔΣΑ 3ων γνωστών δικηγόρων

0

Οι τρεις γνωστοί δικηγόροι, Φραγκίσκος Ραγκούσης, Αλέξης Κούγιας και Γιώργος Αλφαντάκης παραπέμφθηκαν στο πειθαρχικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών μετά τις τελευταίες τηλεοπτικές εμφανίσεις τους – ο πρώτος με αφορμή την υπόθεση της απαγωγής των Πακιστανών και οι δύο τελευταίοι για τις εκατέρωθεν καταγγελίες τους, σχετικά με το παραδικαστικό κύκλωμα.

Η παραπομπή του κ. Ραγκούση στο πειθαρχικό έγινε με αφορμή την αντιπαράθεση που είχε με το δημοσιογράφο Ν. Κακαουνάκη για την υπόθεση των Πακιστανών.

Με απόφαση του προέδρου του ΔΣΑ κ. Δημήτρη Παξινού, παραπέμπονται αυτεπαγγέλτως και οι τρεις, ενώ οι υποθέσεις τους θα εκδικασθούν στην πρώτη συνεδρίαση του πειθαρχικού του Συλλόγου, ευθύς μετά τις γιορτές.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι τρεις δικηγόροι, σύμφωνα με το πολυσέλιδο κατηγορητήριο, είναι:

– Αναξιοπρεπής συμπεριφορά και ανάξια δικηγόρου διαγωγή, στο πλαίσιο της άσκησης του λειτουργήματός τους.

– Αν θεωρούν αληθείς τις καταγγελίες τους (και τα σχετικά στοιχεία), όφειλαν να τις υποβάλουν στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ειδικότερα, οι κ.κ. Κούγιας και Αλφαντάκης, κατά τις τηλεοπτικές αντιδικίες τους, φωνασκούντες, αλληλοκαταγγελλόμενοι και αλληλοϋβριζόμενοι, έγιναν αντικείμενα λοιδορίας και διακωμώδησης από τα ΜΜΕ, ενώ προκάλεσαν ελεεινολόγηση και τρώση του δικηγορικού λειτουργήματος και της Δικαιοσύνης.

Σχόλια