Στο ΣτΕ εκδικάζεται η ιδιωτικοποίηση της Κασσιόπης στην Κέρκυρα

0

Οι προσφεύγοντες στρέφονται κατά της ιδιωτικοποίησης της Κασσιόπης και ισχυρίζονται ότι η επένδυση θα προκαλέσει περιβαλλοντική βλάβη στην περιοχή. Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Ιανουαρίου, το «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου», μετά την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας αξιοποίησης της Κασσιόπης, αποδέχθηκε προσφορά Αμερικανού επενδυτή και συμφώνησε την παραχώρηση 170 εκ των 490 συνολικά στρεμμάτων της περιοχής, για 99 χρόνια έναντι 100 εκ. ευρώ με απώτερο σκοπό την ήπια τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Το ΤΑΙΠΕΔ, με σχετική ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι η υπόλοιπη έκταση θα παραμείνει προσβάσιμη στους πολίτες ενώ ο επενδυτής θα έχει τη δυνατότητα να χτίσει έως 36.000 τ.μ. Παράλληλα, τονίζεται ότι από την αξιοποίηση εξαιρείται ιδιωτικό δάσος και το κοινό θα μπορεί να προσεγγίζει την παραλία και τη λίμνη.

Τέλος, σημειώνεται ότι για το επίμαχο ζήτημα είχε εκδικαστεί παρόμοια προσφυγή στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο στα μέσα Ιανουαρίου και εκκρεμεί η έκδοση της απόφασης.

Σχόλια