Στο ΣτΕ για τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου

0

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος ζητώντας να ανασταλεί και να ακυρωθεί η υπ αριθμ. 276/25.11.2010 απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθηνών, με την οποία αποφασίστηκε η κατ εξαίρεση λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2010.
Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι η προσβαλλόμενη απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου Αθηνών είναι παράνομη, καθώς, σύμφωνα με το Ν. 1892/1990, αρμόδιο όργανο για την έκδοση αποφάσεων που σχετίζονται με την λειτουργία των καταστημάτων κατά τις Κυριακές και αργίες είναι ο νομάρχης και όχι το νομαρχιακό συμβούλιο.
Επιπλέον, στην προσφυγή επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει σύμφωνη γνώμη των φορέων που προσέφυγαν στο ΣτΕ, όπως απαιτεί η νομοθεσία, αλλά το Νομαρχιακό Συμβούλιο αρκέστηκε στην πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.
Οι προσφεύγοντες, τέλος, υποστηρίζουν ότι η απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου Αθηνών δεν έλαβε την απαιτούμενη δημοσιότητα, αφού ουδέποτε δημοσιεύθηκε ολόκληρη.

Σχόλια