Στο ΣτΕ ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ και ΟΙΥΕ για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

0

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την προσωρινή αναστολή της υπουργικής απόφασης στην οποία προβλέπεται η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές προσφεύγουν από κοινού ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ και Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Με την προσφυγή κατά της Υπουργικής Απόφασης του κ. Γεράσιμου Γιακουμάτου που επιβάλλει τη λειτουργία των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του χρόνου, σε 10 περιοχές της χώρας, οι ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ και Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ)., ζητούν την προσωρινή αναστολή της απόφασης.

Στην προσφυγή, επισημαίνεται ότι η Υπουργική Απόφαση χρησιμοποιεί ως πρόσχημα την ανάπτυξη του τουρισμού, ενώ στη πραγματικότητα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων και των ξένων πολυεθνικών επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα τη σταδιακή εξαφάνιση των μικρών και μεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων, οι οποίες απασχολούν πάνω από το 80% των εργαζομένων.

Ακόμα, οι τρεις Οργανώσεις υποστηρίζουν ότι η επίμαχη απόφαση καταστρατηγεί τον ανταγωνισμό σε βάρος των μικρών και σε όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων, ενώ ταυτόχρονα καταστρέφει τις τοπικές αγορές, μεταφέροντας τζίρο και κατανάλωση σε επιλεγμένες περιοχές και σε επιλεγμένα καταστήματα.

Τέλος, υπογραμμίζεται, ότι η απόφαση αποτελεί «πράξη απόλυτα εχθρική κατά των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων και των εργαζομένων» που παρακάμπτει αντιδημοκρατικά τις οργανώσεις τους, τους παραγωγικούς φορείς και τις εκλεγμένες περιφερειακές αυτοδιοικήσεις.