Στο ΣτΕ η αίτηση ακύρωσης των πρυτανικών εκλογών

0

Ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητείται σήμερα η αίτηση του υποψηφίου πρύτανη του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Χ. Στεφανάδη, και των υποψηφίων αντιπρυτάνεων, Ελένης Καραμαλέγκου, Ι. Δημητρίου και Ε. Λέκκα, με την οποία ζητούν την ακύρωση των τελευταίων πρυτανικών εκλογών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ο κ. Στεφανάδης υποστηρίζει ότι πρέπει να ακυρωθούν οι εκλογές καθώς παρανόμως μετείχαν σε αυτές και 1.061 διοικητικοί υπάλληλοι.
Από την πλευρά της, η σύμβουλος Επικρατείας, Παναγιώτα Καρλή, αναμένεται να επισημάνει ότι η προσφυγή πρέπει να γίνει δεκτή κατά τη νομολογία του δικαστηρίου που κήρυξε αντισυνταγματικό τον Ν. 3544/2007, που επιτρέπει τη συμμετοχή στις εκλογές του διοικητικού προσωπικού. Την ίδια ώρα, ωστόσο, η κ. Καρλή θα υποστηρίξει ότι η αίτηση θα πρέπει να απορριφθεί ως αβάσιμη, καθώς η αναγωγή του διοικητικού προσωπικού σε αναγκαίο παράγοντα της επιστημονικής ζωής καθιστά τη συμμετοχή του στις εκλογές συνταγματικά ανεκτή. Κατά συνέπεια, η κ. Καρλή αναμένεται να εισηγηθεί την απόρριψη της προσφυγής.

Σχόλια