Στο ΣτΕ η ΕΣΗΕΑ για τα προσωπικά δεδομένα

0

Την ακύρωση απόφασης της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού χαρακτήρα ζητεί με προσφυγή της που συζητείται εντός της ημέρας ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, η ΕΣΗΕΑ. Στην Ένωση Συντακτών επιβλήθηκε πρόστιμο γιατί δημοσιοποίησε τους χώρους εργασίας των δημοσιογράφων που εργάζονται στο Δημόσιο, τους ΟΤΑ και τα ΝΠΔΔ. Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ τονίζει σχετικά: Καθήκον και υποχρέωση της ΕΣΗΕΑ, όπως και όλων των άλλων δημοσιογραφικών Ενώσεων, είναι να προστατεύσουν τους χιλιάδες σκληρά εργαζόμενους και χαμηλά αμειβόμενους δημοσιογράφους.
Οι δημοσιογράφοι, όπως λέει και η λέξη, «δημόσια γράφουν» και ως εκ τούτου η δημοσιοποίηση του Μέσου στο οποίο προσφέρουν την εργασία τους όχι μόνο δεν συνιστά πρόβλημα, αλλά είναι καθήκον.
Βασική αρχή των δημοσιογράφων και κατ’ επέκταση του Σωματείου τους είναι η πλήρης διαφάνεια σε ό,τι αφορά την ενημέρωση και είναι αυτονόητο ότι αυτό αρχίζει από εμάς τους ίδιους.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ πιστεύει απόλυτα πως σε ό,τι αφορά τους δημοσιογράφους πρέπει να εφαρμοστούν πλήρως τα προβλεπόμενα για την εκκαθάριση του Μητρώου Μελών και την τήρηση του Κώδικα Δεοντολογίας.
Ο ελληνικός λαός έχει κάθε δικαίωμα να γνωρίζει ποιοι είναι οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στο Δημόσιο. Η δημοσιοποίηση των θέσεων εργασίας των δημοσιογράφων όχι μόνο δεν τους εκθέτει, αλλά αντιθέτως, υπηρετώντας την αρχή της διαφώτισης, τους προστατεύει από κακόβουλα σχόλια.

Σχόλια