Στο ΣτΕ η ΓΣΕΕ για την “αντισυνταγματικότητα” του Π.Δ

0

Πολυσέλιδο υπόμνημα στο οποίο καταγράφονται τα σημεία του Προεδρικού Διατάγματος για τις εργασιακές σχέσεις, που αντιβαίνουν στις προβλέψεις του Συντάγματος, όπως διατείνεται η ΓΣΕΕ, απέστειλε στο Συμβούλιο της Επικρατείας η Συνομοσπονδία.
“Η ΓΣΕΕ έχει τονίσει από την πρώτη στιγμή ότι το Προεδρικό διάταγμα συνιστά ωμή συνταγματική παραβίαση και επαναλαμβάνει τις προθέσεις της να αντιπαλέψει το συγκεκριμένο νομοθέτημα με κάθε συνδικαλιστικό και νομικό τρόπο”, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.
Μεταξύ άλλων, στο υπόμνημα επισημαίνεται ότι είναι αντισυνταγματική η διάταξη για τη μείωση του ποσού των αποζημιώσεων και ότι η δυνατότητα πρόσληψης με μισθούς κατώτερους της συλλογικής σύμβασης προσβάλλει την αρχή του κοινωνικού κράτους. Τέλος, αναφορικά με τη διαδικασία προσφυγής στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας γίνεται λόγος για κατάλυση της συλλογικής αυτονομίας και τονίζεται ότι η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, με ομόφωνη απόφασή της, έχει αναγνωρίσει τη νομιμότητα της μονομερούς προσφυγής.

Σχόλια