Στο ΣτΕ κατά πειθαρχικής απόφασης, λόγω μη ειλικρινούς δήλωσης πόθεν έσχες

0

Προσφυγή ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατέθεσε υπάλληλος του υπουργείου Εργασίας, με την οποία ζητά την ακύρωση, ως αντισυνταγματικής και παράνομης, της απόφασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου με την οποία υποβιβάστηκε κατά δύο βαθμούς για παράβαση καθήκοντος, αφού επί επτά έτη δεν δήλωνε στο πόθεν έσχες του, σημαντικό αριθμό μετοχών  καθώς και χρηματικά εμβάσματα στο εξωτερικό, τόσο του ίδιου όσο και της συζύγου του.

Ειδικότερα, ο εν λόγω υπάλληλος είχε αποστείλει δύο εμβάσματα στο εξωτερικό, τα οποία – όπως ο ίδιος ισχυρίζεται – προέρχονται από την πώληση ακινήτων του ιδίου και της συζύγου του. Αντίστοιχα οι δηλωθείσες μετοχές ήταν σε σημαντικό αριθμό, τόσο του ευρύτερου δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα.  

Στην σχετική προσφυγή αναφέρεται ότι τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ελεγχθεί από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και από την αρμόδια ΔΟΥ και δεν προέκυψε σχετικός καταλογισμός. Επιπλέον, υποστηρίζεται ότι η επιβληθείσα ποινή είναι αντισυνταγματική γιατί δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη από το Α20 του Συντάγματος, διαδικασία της σχετικής ακρόασης.
 

 

Σχόλια