Στο ΣτΕ κατά της αξιολόγησης η ΠΟΕ – ΟΤΑ

0

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ), με αίτημα την ακύρωση των διατάξεων του Ν.4250/2014 που αφορούν την αξιολόγηση.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της ΠΟΕ- ΟΤΑ, αναφέρεται ότι οι επίμαχες διατάξεις «παραβιάζουν την αρχή της αξιοκρατίας και της ισότητας των υπαλλήλων του Δημοσίου» και «δεν μπορούν να έχουν εφαρμογή στους εργαζόμενους των ΟΤΑ α’ βαθμού».
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, η προσφυγή αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ στις 10 Οκτωβρίου 2014, ενώ παράλληλα εστάλη και εξώδικη διαμαρτυρία προς τα Υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών  καλώντας τις ηγεσίες τους να αναλογιστούν το μέγεθος του ολισθήματός τους και να προχωρήσουν άμεσα στην έκδοση εγκυκλίου που θα αποκαθιστά τη νομιμότητα, διευκρινίζοντας πώς οι διατάξεις του Ν.4250/2014 ουδεμίας εφαρμογής μπορούν να τύχουν στους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού.

Παράλληλα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ διαμηνύει ότι «τα τερτίπια της κυβέρνησης και του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν πρόκειται να περάσουν. Οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν πληρώσει με χιλιάδες απολύσεις (σχολικοί φύλακες, δημοτικοί αστυνομικοί κ.ά.) τις αντιλαϊκές και αντεργατικές συμφωνίες με τους δανειστές. Φτάνει πια. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε άλλες απολύσεις και… διαθεσιμότητες μέσω της “αξιολόγησης”».

Τέλος, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δηλώνει αποφασισμένη να αγωνιστεί τόσο με ένδικα μέσα όσο και με κινητοποιήσεις προκειμένου να διαφυλάξει τα νόμιμα δικαιώματα των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού και να ανατρέψει την πολιτική της κυβέρνησης που με εγκυκλίους επιχειρεί να απολύσει εργαζόμενους μέσω μιας κατ΄ επίφαση «αξιολόγησης», που μόνο επιζήμια θα αποβεί για την λειτουργία των Δημοσίων Υπηρεσιών αλλά και τους ίδιους τους υπαλλήλους, που οδηγούνται στο θυσιαστήριο των μνημονίων.