Στο ΣτΕ κατά της μετεγκατάστασης καταυλισμού Ρομά

0

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι Δήμοι Λυκόβρυσης- Πεύκης- Μεγαρέων- Χαλανδρίου και Μάνδρας- Ειδυλλίας, προκειμένου να αποτραπεί η μετεγκατάσταση του καταυλισμού των Ρομά από την περιοχή του Νομισματοκοπείου στο Χαλάνδρι, στις περιοχές τους.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω Δήμοι ζητούν να ακυρωθούν οι επίμαχες αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, καθώς είναι -όπως αναφέρουν στην προσφυγή τους- αντισυνταγματικές και παράνομες.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας ο οποίος είναι ο τελευταίος που κατέθεσε σχετική προσφυγή, υποστηρίζει ότι η μετεγκατάσταση του καταυλισμού των Ρομά στην περιοχή Κανδήλι στο όρος Πατέρας, που βρίσκεται στα όρια των Δήμων Μεγαρέων και Μάνδρας – Ειδυλλίας είναι αντισυνταγματική.

Στην προσφυγή του Δήμου, αναφέρεται ότι πριν την έκδοση της επίμαχης απόφασης του Γ. Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, δεν προηγήθηκε πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου για την μετεγκατάσταση του καταυλισμού, αλλά ούτε και κλήθηκε ο Δήμος από τον Γ.Γ. σε ακρόαση, ώστε να εκθέσει τις απόψεις του. Επίσης, η περιοχή Κανδύλι σύμφωνα με έγγραφο του Δασαρχείου Μεγάρων, έχει κηρυχθεί αναδασωτέα από το 1985 με απόφαση του Νομάρχη και παρουσιάζει αρχαιολογικό ενδιαφέρον, καθώς περιμετρικά του όρους υπάρχουν είκοσι αρχαίοι πύργοι.

Οι προσφυγές των Δήμων έχουν προσδιοριστεί να συζητηθούν στο ΣτΕ μετά την έναρξη του νέου δικαστικού έτους.