Στο ΣτΕ ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας κατά του γηπέδου της ΑΕΚ

0

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε την Παρασκευή ο Δήμος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας εναντίον του Νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας – Αττικής του Ν. 4277/2014, που αποχαρακτηρίζει δασική έκταση του άλσους Φιλαδέλφειας και την παραχωρεί για τα σχέδια κατασκευής του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.

Με την αίτηση ακύρωσής του στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ο Δήμος στρέφεται εναντίον της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και του υπουργείου Περιβάλλοντος, ζητώντας να ακυρωθεί η εν λόγω απόφαση λόγω της αντίθεσής της στα άρθρο 24, 26 και 117 του Συντάγματος, στον δασικό Ν. 998/1979, στον Κώδικα Βασικής Πολεοδομικής Νομοθεσίας και στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία, και ειδικότερα στην οδηγία 2011/92/ΕΕ.

Η προβαλλόμενη πράξη είναι απόφαση της Διεύθυνσης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, με την οποία επέρχεται τροποποίηση της μελέτης για την ανάπλαση του άλσους Νέας Φιλαδέλφειας, παραχωρώντας την για τα σχέδια κατασκευής του νέου γηπέδου της ΑΕΚ και αποτελεί ουσιαστικά την πρώτη διοικητική πράξη κατ’ εφαρμογή του Νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου. Γι αυτό το λόγο,στην αίτηση ακύρωσης, ο Δήμος ζητά να κηρυχθεί αντισυνταγματικό το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας – Αττικής ως προς τα άρθρα 42 παρ. 1 και 4 και 43 του Ν. 4277/2014, που αφορούν την παραχώρηση της έκτασης στην επίμαχη περιοχή.

Επίσης, αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 6 Μαρτίου 2015 η πρώτη προσφυγή που έχει κατατεθεί εκ μέρους 17 κατοίκων της Νέας Φιλαδέλφειας, Νέας Χαλκηδόνας και Νέας Ιωνίας, οι οποίοι στρέφονται κατά της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ, στην Ν. Φιλαδέλφεια.
 

Σχόλια