Στο ΣτΕ προσφεύγει ο πρώην πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ

0

Ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ κ. Γιώργος Προκοπάκης, προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας επικαλούμενος αντισυνταγματικότητα της απόφασης του Εποπτικού Συμβουλίου για την απομάκρυνσή του μία μέρα μετά από τον μετασχηματισμό της ΔΤ σε ΝΕΡΙΤ.

Ο κ. Προκοπάκης ισχυρίζεται ότι η απομάκρυνσή του ήταν παράνομη και αντισυνταγματική, ενώ αναφέρει λεπτομερώς στο κείμενο της προσφυγής του το έργο που έκανε στη δημόσια τηλεόραση.

Επισημαίνει ακόμη, ότι προεκλογικά έγινε προσπάθεια από το Εποπτικό Συμβούλιο η ΝΕΡΙΤ να μην μεταδίδει ειδήσεις κατά παράβαση του ιδρυτικού της νόμου που αναφέρει ότι σκοπός της, είναι μεταξύ των άλλων, η μετάδοση ειδήσεων και πληροφοριών, προκειμένου το Συμβούλιο να αποποιηθεί κάθε ευθύνη που συνεπάγεται η μετάδοση ειδήσεων κατά την προεκλογική περίοδο και όχι για το Δημόσιο συμφέρον, ενώ χαρακτηρίζει παράνομο τον διορισμό του νέου προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΝΕΡΙΤ Αντώνη Μακρυδημήτρη.

Ειδικότερα, τονίζει πως δεν υπήρχε λόγος δημοσίου συμφέροντος που επέβαλε την αποπομπή του, αλλά συμφέροντα επέβαλαν την απομάκρυνση του λόγω αντίθεσής του με τις αντιλήψεις της κυριαρχούσαν κομματικής ιδεολογίας, αλλά και τις αντιθέσεις τους στις διαδικασίες στελέχωσης της ΝΕΡΙΤ, τόσο από πλευράς προγράμματος όσο και από πλευρά προσωπικού, οι οποίες δεν προσιδιάζουν στην απόλυτη νομιμότητα.