Στο ΣτΕ ο Σύνδεσμος Προστασίας Ανάπτυξης Υμηττού

0

Με την αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων που κατέθεσε ο Σύνδεσμος Προστασίας Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) ζητά την παύση των εργασιών κατασκευής 36 κατοικιών για αξιωματικούς στο πρώην “”Στρατόπεδο Σακέτα”” έως ότου εκδικαστεί η υπόθεση.

Σχετικά ο επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας του ΣΠΑΥ, Νικόλαος Λαπαθιώτης, δήλωσε: «με δεδομένη την άρνηση του ΓΕΑ να σταματήσει άμεσα την κατασκευή των παρανόμων κτισμάτων, προχωρήσαμε τόσο σε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, όσο και σε προσφυγή στο ΣτΕ και κάτω από την πίεση που ασκήσαμε μας χορηγήθηκαν τα σχετικά έγγραφα. Το λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη».

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου και Δήμαρχος Βύρωνα, Νίκος Χαρδαλιάς, μετά την έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, δήλωσε ότι «τη στιγμή που τα ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος και δη του τελευταίου πνεύμονα πρασίνου στο Λεκανοπέδιο, του Υμηττού, βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα του ενός εκατομμυρίου εκατό χιλιάδων πολιτών που διαμένουν στους 15 δήμους γύρω από το βουνό, η ελληνική πολιτεία ετσιθελικά και χωρίς λογική αρνείται να αποτρέψει την επιπλέον τσιμεντοποίηση του βουνού».

Σχόλια