Στο ΣτΕ συζητείται σήμερα η υπόθεση κυρώσεων κατά του MEGA από το ΕΣΡ

0

Σήμερα αναμένεται να συζητηθεί στο Δ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας η υπόθεση των κυρώσεων που είχαν επιβληθεί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel, για την περιβόητη σκηνή με το φιλί μεταξύ δύο ομοφυλοφίλων και τις ύβρεις σε επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς «Κλείσε τα μάτια» (6 Οκτωβρίου 2003).

Ο σύμβουλος Επικρατείας και εισηγητής, Χρ. Ράμμος, θα υποστηρίξει σήμερα ότι το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο δεν μπορεί να έχει τον ρόλο του «πραίτορος», που αποφαίνεται περί της καλλιτεχνικής στάθμης μίας μεταδοθείσης από την τηλεόραση κινηματογραφικής ταινίας. Και τούτο, διότι το τι είναι ποιοτική ή μη τέχνη ποικίλλει από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Ο εισηγητής θα προτείνει να ακυρωθεί και να αναπεμφθεί στο ΕΣΡ η απόφασή του τελευταίου, με την οποία επεβλήθη πρόστιμο 100.000 ευρώ στο σταθμό, για παράβαση της δεοντολογίας, επικαλούμενος τα άρθρα 15 και 16 του Συντάγματος, περί ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων και περί ελευθερίας της τέχνης, καθώς και αποφάσεις ανωτάτων αμερικανικών δικαστηρίων.